KOPA16 top-jaksolla: Työ tekijäänsä kiittää eikä oppi ojaan kaada

KOPA16:lla alkoi ateria- ja kahvituspalvelujen tutkinnonosan työssäoppimisjakso. Kopalaiset tekevät tällä hetkellä erilaisia keittiön avustavia työtehtäviä erilaisissa lähialueen yrityksissä, palvelutaloissa sekä työ- ja toimintakeskuksissa. Osa opiskelijoista on jäänyt harjoittelemaan koulun omiin oppimisympäristöihin Taukolaan ja Validia Puotiin.

 Ensimmäisellä työssäoppimisjaksolla keskitytään luonnollisesti harjoittelemaan ja sisäistämään työelämän pelisääntöjä. Lisäksi opiskelijan tulisi päästä jakson aikana tekemään myös aamu-, väli- ja iltapaloja sekä laittamaan esille erilaisia kahvitarjoiluja. Yksi syksyn tärkeimmistä teemoista on ollut hygieniaosaaminen ja työpaikalla onkin nyt oiva tilaisuus päästä näkemään, miten näitä ohjeita toteutetaan käytännössä. Ateria- ja kahvituspalvelujen ammattitaitovaatimuksiin kuuluu myös ravitsemussuositusten ja erityisruokavalioiden tunteminen ja työssäoppimisjaksolla opiskelijat pääsevät näkemään, miten suuressa roolissa ne ovat oikeassa työelämässä. On myös tärkeää harjoittaa omia vuorovaikutustaitoja, sillä hyvä asiakaspalvelu on osa kodinhuoltajan ammattitaitoa.

Työssäoppimispaikoista käydään kovaa kilpailua. Opiskelijalle on pieni lottovoitto päästä hyvään työssäoppimispaikkaan, jossa saa hyvää ohjausta. Näin ollen opiskelijan on panostettava työhönsä noudattamalla työaikoja ja olemalla aktiivinen työssäoppija. Opettajan antamat tehtävät tulee tehdä ajallaan ja oppimispäiväkirjaa kannattaa täyttää oman oppimisen tukena.

Tsemppiä top-jaksolle KOPA16!

Alla kuvaterveisiä koulun oppimisympäristöihin jääneiltä opiskelijoilta.






Tilaustyönä kokouskahvien valmistaminen, tarjoilu ja jälkityöt 


Kommentit

Suositut tekstit